شهید دکتر بهشتی در سال ۱۳۰۷ به دنیا آمد. در نوجوانی تحصیلات علوم دینی را آغاز کرد و همزمان با آن تحصیلات دانشگاهی را هم ادامه داد و در رشته فلسفه دکترا گرفت. وی در سال ۱۳۴۳ به آلمان مهاجرت کرد و در شکلگیری مرکز اسلامی هامبورگ و اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا ایفای نقش کرد. سپس به ایران بازگشت و فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و علمی خود را دنبال کرد.
ایشان از نزدیکان امام خمینی و از تاثیرگذارترین افراد در سالهای اول انقلاب اسلامی به حساب میآید. تأسيس حزب جمهوري اسلامی و پذیرش دبيرکلي اين حزب، تدوين قانون اساسي و همزمان نايب رئيسی مجلس خبرگان از عمدهترین مسئولیتهای مهم آیتالله بهشتی در ماههای اول پیروزی انقلاب است. تلاش و کوشش و از خودگذشتگی این شهید از او چهرهای برجسته ساخت تا اینکه از سوی امام خمینی به رياست ديوان عالي کشور انتخاب گردید. وی سرانجام در هفتم تير 1360، در محل دفتر حزب جمهوري اسلامي بر اثر بمبگذاري منافقين کوردل به همراه عدهاي از ياران و همفکرانش به شهادت رسيد.
مطالعه زندگینامه کاملدر این طرح به بررسی و بازخوانی «اندیشه و شخصیت آیتالله دکتر بهشتی» به عنوان یکی از متفکرین و تئوریسینهای انقلاب و جمهوری اسلامی خواهیم پرداخت.
همچنین در این طرح سعی داریم ضمن کمک به تشکیل هستههای اندیشهپایه در هر شهر و شبکهسازی این گروهها، امتدادهای عملی و اجتماعی این اندیشه تبیین و زمینههای رشد و فعال شدن ایشان نیز فراهم شود.
طرح «حدیث مستور» محدود به مطالعه آثار مکتوب شهید نخواهد بود. تیم گرافکر یک طرح جامع مطالعاتی-تشکیلاتی طراحی کرده که در ادامه با جنبههای مختلف آن آشنا خواهیم شد.
انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی اتفاق افتاد. حالا، زمان آن بود که برای عملیاتی شدن اهداف انقلاب، ساختاری ایجاد شود. دو مولفهی «اسلامیت» و «جمهوریت» خواسته مردم و امام بود. جزئیسازی و صورتبندی این ساختار، با معماری و مدیریت شهید بهشتی به پیش رفت. و تا سالها بر همان اسلوب حرکت شد و کلیاتی از آن در سال 1368 تغییر یافت.
بررسی این راه طی شده و فراز و فرودهای آن، ضرورتی انکار نشدنی برای ادامهی مسیر است. آیا مسائل امروز ما و پیشرفتها یا پسرفتها و نواقص ما ریشهای در آن ساختارها دارد؟ آیا به گونهی دیگری میشد صورتبندی کرد که دچار مسائل امروز نشویم؟ یا اینکه معماری درست بوده و در اجرا به خطا رفتهایم و خلاف اهداف و معماری ابتدایی گام برداشتهایم؟! آیا میتوان مسائل امروزمان را از دیروزمان منقطع ببینیم؟! و بسیار آیاهای دیگر!
از همین رو فهم نوع نگاه و اندیشه شهید بهشتی که در تدوین و تثبیت این ساختار تاثیر محوری داشته است، ضروری مینماید.
به هر صورت فهم و نقد «راه طی شده»ی ما، مهمترین گام در خصوص طی کردن «راهِ پیش روی» ماست.
اصلِ دوره مطالعه و مباحثهی کتابهاست و اگر مخاطبی در همین حد با ما همراه شود کفایت میکند. ولی ما مولفههای دیگری که در نظر گرفتهایم که میتواند موجب ارتقا در عرصهی محتوایی، تولید محصول و توسعهی فردی و تیمی همراهان شود.
برای هر ثبتنام کننده در دوره، یک نفر پشتیبان در نظر گرفته شده است که در طول طرح به صورت نظاممند و مستمر در ارتباط خواهند بود.
در این دوره سعی داریم ضمن کمک به تشکیل هستههای اندیشهپایه در هر شهر و شبکهسازی این گروهها، امتدادهای عملی و اجتماعی این اندیشه تبیین و زمینههای رشد و فعال شدن ایشان نیز فراهم شود. این گروهها براساس ترکیب مولفههای منطقه جغرافیایی، توانمندی افراد، صنف (معلمان، مدیران، یا...)، مسئلهی مشترک، یا... تشکیل خواهند شد.
به منظور انسجام و هویتیابی، گروه میتواند در زمینههایی فعال باشد (مباحثه درون گروهی، عهدهداری، رسانه، تولید محصول، اقدام میدانی، و...). ما نیز در نظر داریم در صورت امکان پشتیبانیها و حمایتهایی برای این انسجام انجام دهیم. از اختصاص راهبر (مِنتور یا مربی) گرفته تا آموزش و یا پشتیبانی امکاناتی و زیرساختی و... (مختص گروههای فعال) که شرایط آن پس از ارزیابی فعالیت گروهها خدمتشان ارائه خواهد شد.
لازم است هر گروه به ازای هر کتاب، یک محصول (نشریه، پادکست، یا...) تولید کند. برای هر گروهِ فعال، یک فرد متخصص در تولید محصول به عنوان مشاور و راهبر اختصاص داده خواهد شد که به صورت دورهای جلساتی را به منظور هدایت و راهبری در تولید محصول گروه داشته باشند.
از شهید بهشتی تاکنون حدود ۴۰ کتاب چاپ شده است که ما آنها را برای مطالعه در 10 فصل سه ماهه دستهبندی کردهایم:
ثبت نام از ۶ مرداد ماه آغاز خواهد شد و تا ۱۷ مرداد (مصادف با عاشورای حسینی) ادامه خواهد داشت.
هزینه ثبت نام طرح مطالعاتی-شبکهسازی شهید بهشتی، ۲۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است ولی در صورت انجام اقداماتی ساده توسط هر ثبتنام کننده میتواند تا رایگان شدن پیش برود. شما در ابتدا مبلغ دوره را بصورت کامل پرداخت مینمایید و براساس میزان فعالیتی که دارید، مبلغ به شما بازپرداخت میگردد.
هزینه دوره را میتوانید از طریق این لینک پرداخت کنید. (اسکرین شات از فیش پرداختی فراموش نشود)
مصادیق ممکن برای تخفیفدهی در هزینه دوره یا خرید کتاب به شرح زیر است:
ثبتنام فصل نخست طرح حدیث مستور از ۶ مرداد ۱۴۰۱ شروع خواهد شد. لطفا برای ثبت نام فرم زیر را پر کنید: